U toku saslušanje

SIPA na Sarajevskom aerodromu uhapsila jednu osobu zbog terorizma

Objavljeno: 23.11.2018. u 11:45

On se sumnjiči da je boravio na ratom zahvaćenom području Sirije i Iraka kao pripadnik terorističkih organizacija Al-Nusra Front i ISIL u Iraku i Siriji

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: ARHIV

Pripadnici SIPA-e sinoć su na Međunarodnom graničnom prijelazu Aerodrom Sarajevo uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je počinilo krivična djela organiziranje terorističke grupe i pripremanje krivičnog djela, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

On se sumnjiči da je u periodu od 1.7.2013 godine, boravio na ratom zahvaćenom području Sirije i Iraka kao pripadnik terorističkih organizacija Al-Nusra Front i ISIL u Iraku i Siriji.

Osumnjičeni je priveden u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije