Odluka suda

Sin i otac pritvoreni zbog napada na policajce

Objavljeno: 30.10.2018. u 11:16

Ibrahimovićima se na teret stavljaju krivična djela napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i ugrožavanje sigurrnosti 

FOTO: ILUSTRACIJA

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Harisu Ibrahimoviću(50) i njegovom sinu Dini (28), koji su uhapšeni preksinoć nakon što su na Butmirskoj cesti na Ilidži najprije verbalno, a potom i fizički napali dvojicu pripadnika MUP-a KS. 

- Pritvor za osumnjičene određen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti ili dovršiti krivično djelo - potvrđeno nam je u Sudu. 

Napad na policajce dogodio se u noći sa subote na nedjelju, 20 minuta iza ponoći, a policajcima je pomoć ukazana u KCUS-u, gdje su im konstatirane lakše povrede.

Ibrahimovićima se na teret stavljaju krivična djela napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i ugrožavanje sigurrnosti na štetu policijskih službenika.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije