open-navfaktor-logo
search
Nakon otkaza Mourinhu
Sidwell: Bilo je odvratno, igrači čvrstog karaktera plakali su na podu
Bivši fudbaler Chelseaja Steve Sidwell otkrio je da su pojedini igrači ovoga kluba "plakali na podu svlačionice" nakon što su 2007. godine saznali da Jose Mourinho napušta klub.
14.04.2020. u 11:43
get url
text

Iskusni portugalski stručnjak je od 2004. do 2007. godine na Stamford Bridge donio pet velikih trofeja, a u to vrijeme postao je jedna od najboljih trenera u svijetu.

Ipak, 20. septembra 2007. godine razišli su se putevi Josea Mourinha i Chelseaja, nakon neslaganja s velikim djelom rukovodećih ljudi u klubu.

- Nikada nisam osjećao tenziju koja bi govorila da je u problemu - kazao je Sidwell u razgovoru za Athletic, a zatim se prisjetio Joseovog otkaza:

- Tog dana sam vozio suprugu na aerodrom, a vijesti sam čuo na radiju. S**nje, otišao je. Šta će se desiti. Zatim smo pozvani na sastanak u Cobham.

Murinho je došao da se oprosti od igrača...

- Bilo je tako odvratno kada je Jose došao da se oprosti. Vladala je totalna tišina, kao da je neko umro. A zatim ste mogli vidjeti fudbalere jakog karaktera kao što su Didier Drogba, Frank Lampard i John Terry kako plaču na podu. Ja sam se iznervirao... Bilo je čudno - ispričao je Sidwell.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.