open-navfaktor-logo
search
Pod nadzorom
Šesterica migranata koji su učestvovali u neredima u Blažuju bit će protjerani iz BiH
Inspektori Službe za poslove sa strancima su državljaninu Irana, čije je ponašanje bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru "Blažuj", izrekli mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od tri godine, te ga stavili pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njegovo udaljavanje iz BiH.
22.01.2021. u 12:38
get url
text

U saradnji Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet učesnika događaja u Blažuju, kojima je od Službe za poslove sa strancima izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

Riječ je o tri državljanina Afganistana i dva državljanina Pakistana. Oni su stavljeni pod nadzor u Imigracioni centar gdje će boraviti do udaljenja sa teritorije BiH. Služba za poslove sa strancima u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima koji su se dogodili 20. januara u privremenom prihvatnom centru u Blažuju među oštećenim vozilima je i službeno vozilo Službe za poslove sa strancima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.