open-navfaktor-logo
search
Legendarni kapiten BiH
Sergej Barbarez otkrio koji mu je jedan od najemotivnijih golova u karijeri
Rođeni Mostarac je u 48 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovinu postigao 17 golova
20.09.2019. u 17:01
get url
text

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, prije nekoliko dana proslavio je 48. rođendan.

Legendarni napadač, bogatog bundesligaškog iskustva, za nacionalni tim naše zemlje debitovao je 14. maja 1998. godine u porazu od Argentine u prijateljskom susretu koji je odigran u Cordobi.

Nakon prijateljskom meča protiv Gaučosa Barbarez je još 47 puta oblačio najdraži dres, a posljednju utakmicu za Zmajeve odigrao je 2006. godine u gostujućem remiju protiv Moldavije.

Rođeni Mostarac je u 48 nastupa za BiH postigao 17 golova, a u posljednjoj objavi na zvaničnom Instagram profilu otkrio je da mu je pogodak u gostujućoj pobjedi nad Danskom (2:0) na Parkenu bio jedan od najemovinijih u karijeri.

- Jedan od najemotivnijih golova u mojoj karijeri - napisao je legendarni Barba u prilog fotografije na kojoj proslavlja pogodak za vodstvo naše selekcije od 1:0.

Drugi pogodak za pobjedu Zmajeva u Kopenhagenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004. godine postigao je Elvir Baljić, a ova utakmica i 16 godina kasnije jedan od najboljih nastupa u historiji našeg nacionalnog tima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of the most emotional goals in my Career !!! #nationalteam #bosniaandherzegowina #kopenhagen #denmark #2003 #euroqualifiers #kaodajejučebilo #neverforgetwhereyoucamefrom

A post shared by Sergej Barbarez (@sergej.barbarez.official) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.