open-navfaktor-logo
search
Penal lutrija
Senzacija u Bukureštu: Petković, Seferović, Gavranović i društvo poslali Francuze kući
Svjedočili smo još jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi na Evropskom prvenstvu.
28.06.2021. u 23:45
get url
text

Senzacija u Bukureštu. Francuska je ispala u osmini finala Evropskog prvenstva! Trikolori su poraženi od Švicarske nakon penala (3:3 - nakon penala 5:4)! 

Tragičar Trikolora je Kylian Mbappe koji je u produžetku promašio veliku priliku, a potom je u penal-lutriji promašio odlučujući penal. Tačnije, golman Yann Sommer u petoj seriji odbranio je panal zvijezdi PSG-a za veliko slavlje Švicaraca. 

VEZANI TEKST - Ljiljani na laktu, u dresu Švicarske: Seferović šokirao Francuze, Benzema za preokret

Trikolore je šokirao Haris Seferović već u 15. minuti. Steven Zuber je lijepo je centrirao u šesnaesterac, gdje je loptu dočekao napadač Benfice i glavom pogodio za 0:1. Ujedno, to je bio rezultat prvog poluvremena.

Pravom spektaklu svjedočili smo u nastavku meča.

Švicarci su u 55. minuti imali priliku da udvostruče prednost, ali je Rodriguez promašio penal. Tačnije, Lloris je odbranio njegov udarac.

I, kako to biva u fudbalu, uslijedila je brutalna kazna, a glavni junak bio je Benzema. Povratnik u tim, koji je zaigrao za Trikolore nakon šest godina, za svega dvije minute postigao je dva gola. U 57. je izjednačio, a u 59. minuti pogodio za veliki preokret - 2:1. Kod prvog gola asistirao je Mbappe, a kod drugog Griezmann.

U 75. minuti najljepši momenat na utakmici i jedan od najljepših golova u dosadašnjem dijelu EURO-a. Udarac Benzeme je izblokiran, lopta je došla do Paula Pogbe, koji je "ubio pauka" za velikih 3:1.

VEZANI TEKST - Ljepotica turnira: Španija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Hrvatska tuguje

Svi su mislili da je tada gotovo. Ipak, Švicarci se nisu predavali, iako su ih mnogi otpisali. Seferović je svojim drugim golom u 81. minuti smanjio na 2:3, da bi na isteku 90. minute Gavranović pogodio za 3:3 i produžetke.  

U dodatnih pola sata nije bilo golova, pa se pristupili penal-lutriji u kojoj su s(p)retniji bili Švicarci.

Švicarci će u četvrtfinalu igrati protiv Španije, koja je danas nakon produžetaka bila bolja od Hrvatske (5:3). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.