Nema smisla

Selektor Holandije žestoko kritikovao UEFA-u: (Ne)dolazi u Rumuniju

Objavljeno: 22.11.2019. u 16:13

Jedan od kritičara je i selektor Holandije Ronald Koeman koji čak smatra da možda ne treba ni pratiti ceremoniju žrijeba

Ronald Koeman

Žrijeb grupa za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2020. godine održat će se 30. novembra u Rumuniji, a mnoge reprezentacije već sada znaju u kojim su grupama, zbog čega neki igrači i treneri smatraju da je fudbalska igra ostala bez dosadašnje neizvjesnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od kritičara je i selektor Holandije Ronald Koeman koji čak smatra da možda ne treba ni pratiti ceremoniju žrijeba.

- Uopće ne razumijem ovaj novi format. Pitao sam vodeće ljude našeg Saveza trebam li se uopće gnjaviti odlaskom na žrijeb 30. novembra - kazao je Koeman novinarima.

Reprezentativac Belgije Kevin De Bruyne je također izjavio da je sramotno na ovaj način odrediti grupe za Evropsko prvenstvo.

- Žrijeb za EURO? To je baš prava sramota. Za mene je ovo lažno prvenstvo. Mislim da fudbal postaje sve više biznis - kazao je De Bruyne.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije