open-navfaktor-logo
search
Hvali Vatrene
Selektor Argentine: Hrvatska ima sjajne igrače sa posebnim stilom igre
Reprezentacija Argentine sutra će na Lusail stadionu odmjeriti snage sa Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.
12.12.2022. u 17:53
get url
text

Argentina je nakon teške utakmice protiv Nizozemske (2:2) zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca uspjela izboriti mjesto među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

Na isti način prolaz u polufinale izborila je i Hrvatska koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca napravila senzaciju izbacivši favorite SP-a Brazil.

Hrvatskoj će ovo biti drugo uzastopno polufinale nakon onoga u Rusiji kada su savladali Engleze.

Vatreni su nakon svakog prolaza u grupnoj fazi SP-a dolazili najmanje do polufinala, a ovaj put će izabranici Zlatka Dalića pokušati da postanu najmanja zemlja koja je osvojila Mundijal.

Zahvaljujući sjajnoj veznoj liniji kao i golmanu Livakoviću koji je sjajno branio jedanaesterce Hrvatska se nada prolazu protiv dvostrukog svjetskog prvaka.

S druge strane Gaučosi 44 godine čekaju na osvajanje SP-a, a najbliži su bili 2014. godine kada su u finalu poraženi minimalnim rezultatom od Njemačke.

Argentinci imaju kvalitetnu ekipu predvođenu Messijem i Di Mariom i sve osim naslova prvaka za njih će biti veliko razočarenje.

Defanzivac reprezentacije Argentine Nicolas Tagliafico rekao je da su jučer analizirali hrvatsku igru, te naglasio da imaju kvalitetnu veznu liniju i da su visoka ekipa što će njima predstavljati problem. Misli da će to biti teška utakmica u kojoj će morati iskoristiti svoje adute.

- Pokušavamo da se fokusiramo na nas i igrače koje imamo. Jasna nam je kvaliteta koju posjeduju hrvatski igrači, ali ćemo ih pokušati zaustaviti - rekao je Tagliafico uoči meča.

Mišljena je da mogu osjetiti pritisak u zadnjim minutama, ali da su to već iskusili i da ne smiju dozvoliti Hrvatskoj mnogo šansi za pogodak.

Hrvatska i Argentina sastali su se u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine u kojem su Hrvati slavili 3:0, a Tagliafico smatra da će ova utakmica biti potpuno drugačija, te da Hrvatska ima igrače sa drugačijim karakteristikama.

Lionel Messi najbolji je strijelac Argentine u historiji i ovo mu je posljednja prilika da podigne najprestižniji fudbalski trofej. Pored njegovih igračkih kvaliteta Tagliafico je pohvalio i njegovu lidersku ulogu jer ih kako kaže motivira i podržava na terenu zahvaljujući čemu svi daju svoj maksimum.

Selektor Argentine Lionel Scaloni očekuje težak meč jer Hrvatska ima sjajne igrače sa posebnim stilom igre i misli da ga neće mijenjati.

Nastupi Angela Di Marie, koji je ušao u igru u produžecima protiv Nizozemske, i Rodriga De Paula bili su upitni, ali Scaloni je potvrdio da su oba igrača zdrava i da će konkurisati za meč.

Ove ekipe odigrale su ukupno pet mečeva u kojima obje imaju po dvije pobjede, uz jedan remi.

Susret između Argentine i Hrvatske igra se sutra u 20 sati, dok je drugi polufinalni susret između Francuske i Maroka na rasporedu u srijedu u 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.