open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Šefik Džaferović se sastao sa generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH.
18.08.2022. u 13:21
get url
text
get url
text

Generalni sekretar Košarkaškog saveza u Bosni i Hercegovini Amer Čolan upoznao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića sa izazovima pred kojima se nalazi Savez, kao i planovima za njihovo prevazilaženje.

Prezentovan je kalendar predstojećih takmičenja na kojima će učestvovati košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, te izražena jasna opredjeljenost za sportske uspjehe, jačanje Saveza i košarkaškog sporta u BiH.

Šefik Džaferović zahvalio je Košarkaškom savezu BiH za izraženi entuzijazam, te naglasio ulogu i važnost sporta u društvu, naročito na polju promocije države BiH. Uputio je poziv institucijama na svim nivoima vlasti u BiH da podrže sportske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Džaferović je posebno ukazao na značaj razvoja i jačanja košarkaškog i uopće sporta za Bosnu i Hercegovinu i istakao potrebu finansiranja vrhunskog i reprezentativnog sporta na državnom nivou.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.