open-navfaktor-logo
search
Dođu da vide Baščaršiju
Šef SNSD-a: Smrdljivi PIC uvijek nešto izmišlja i podvaljuje
Milorad Dodik, lider SNSD-a, nakon danas održane sjednice Izvršnog komiteta te stranke još jednom jednom je "raspalio" po Vijeću za provedbu mira (PIC).
09.12.2022. u 16:26
get url
text

Kazao je kako PIC treba da se raspusti.

- Sedam godina ne čitam komunikee, to je samo organ i dolaze ovdje iz egzotičnih razloga da vide Baščaršiju, a je i ne mislim da je to nešto lijepo. Mislim da ja imam korektniji stav nego taj smrdljivi PIC koji stalno nešto izmišlja i pokušava da podvali - rekao je Dodik.

VEZANI TEKST - Pročitajte komunike PIC-a: Traži se usvajanje zakona o državnoj imovini, osuđuje secesionistička retorika u RS-u

Naglasio je kako se "politike RS-a za dalje razgovore temelje na tome da je RS nezadovoljna provođenjem Dejtonskog sporazuma", i da je "PIC najviše dopirinio da BiH bude propala zemlja, a to sada žele da delegiraju lokalnim partnerima".

- Ako BiH nije ustavna nije ni održiva. Prvaci svijeta u rušenju BiH su članice PIC-a. RS, SNSD i ja lično smo za ustavnu BiH, a protiv one koju kreiraju Britanci i Amerikanci koji pokušavaju da nametnu rješenja koja nisu u skladu sa Ustavom, a nas ovdje stalno hvata neka muka. To će biti rečeno i našim partnerima u okviru FBiH – dodao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.