open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Sarajevo: Haverić optuživao Armiju RBIH za etničko čišćenje, neka povuče kandidaturu
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo smatra da dugogodišnji visoki dužnosnik Naše stranke i kandidat za Općinsko vijeće Stari Grad Tarik Haverić treba povući kandidaturu, nakon što su mediji objavili njegov skandalozni članak iz 1993. godine, objavljen u Parizu, u kojem optužuje Armiju RBiH za etničko čišćenje.
10.11.2020. u 10:42
get url
text

VEZANI TEKST - Ideolog i kandidat Naše stranke u Parizu 1993. Armiju RBiH optuživao da provodi etničko čišćenje
 

- Općina Stari Grad je jedna od prvih u kojoj se organizovao otpor agresiji, na što su s razlogom ponosni svi stanovnici ove općine. Kandidatura Tarika Haverića predstavlja uvredu, ne samo za njih već i za sve građane Sarajeva, jer je riječ o osobi koja nije samo napustila obavezu u Armiji RBiH kada je bilo najteže, već se tokom rata smucao po Parizu i optuživao Armiju RBiH da vrši etničko čišćenje, izjednačavajući je na taj način sa agresorskim snagama - saopćili su iz SDA Sarajevo i dodali:

"Pobjeći od patriotske obaveze da se brani vlastiti grad i država predstavlja primjer kukavičluka, ali pobjeći, pa onda napadati one koji su ostali predstavlja primjer istinskog beščašća. Takvi ljudi, koji su pokazali svoj slabi karakter u kriznim trenucima, nemaju pravo tražiti mjesto u vlasti i sramotno je što, nakon svega, kreiraju politiku stranke koja djeluje na prostoru Kantona Sarajevo i žele da budu na čelu Sarajeva".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.