- Načelnik Nermin Muzur je, svojom populističko-šovinističkom izjavom, nedvosmisleno poslao poruku građankama, našim majkama, kćerkama, sestrama i suprugama, da budu podređene muškarcima, kako im ne bi "iskliznule iz ruku".

VEZANI TEKST - Biščević Tokić: Muzurove prizemne uvrede mnogo govore o njemu, a još više govori šutnja iz NiP-a

Jasno nam je da su politička neslaganja prirodna stvar u svakom demokratskom društvu, ali šovinizam ni u jednom sistemu ne smije biti sredstvo nadmetanja. Da li načelnik Muzur smatra da sve žene treba da kontrolišu muževi u njihovim profesionalnim karijerama, kako im ne bi "iskliznule iz ruku"?

Da li načelnik Muzur smatra da žene trebaju biti podređene svojim muževima, kao što je napisao na svom Facebook profilu? Načelnik Muzur je načelnik svih građana, te bi se u skladu sa svojom pozicijom tako trebao i ponašati. Nažalost, ove izjave su diskriminatorne, te utiču na kreiranje javnog mnijenja. Posebno, ako uzmemo u obzir da je zadužen za provođenje ustavno-pravnog poretka koji ženama garantuje ravnopravnost. Pozivamo kolegice iz Naroda i Pravde da reaguju na izjavu njihovog stranačkog kolege.

U drugom dijelu izjave, načelnik je iskoristio priliku da ukaže kako predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, priziva rat. Ovo se odnosi na reagovanje predsjednika Izetbegovića na politiku predsjednika HDZBiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. U očima načelnika, ucjenjivačku politiku Dragana Čovića, kao i Milorada Dodika, kojom zagovaraju samostalnost RS-a i "Herceg-Bosne", treba ignorisati i oglušiti se.

Pozivamo načelnika Muzura da se konačno počne baviti pitanjima od značaja za našu lokalnu zajednicu, te da manje vremena posvećuje populizmu i populističkim izjavama za lajkove na društvenim mrežama - navodi se u saopćenju SDA Ilidža. 

Muzur je, podsjećamo, povodom intervjua Bakira Izetbegovića na FTV-u u kojem je kazao da je Vladi i Kriznom štabu u Kantonu Sarajevo korona iskliznula iz ruku, na Facebooku napisao da je "njemu njegova žena iskliznula iz ruku".