open-navfaktor-logo
search
Najgori mandat
SDA Centar: "Trojka" u Centru više ne postoji, građani ne smiju biti žrtve ovakve vlasti
Općinski odbor SDA u sarajevskoj općini Centar u saopćenju za javnost istakao je da je realizacija prethodnog budžeta sramotna, te da ovogodišnji pokušavaju spasiti amandmanima.
21.01.2022. u 14:48
get url
text

- Nakon godinu dana potpunog nerada načelnika Srđana Mandića i tzv. "Trojke" u općini Centar, koju su obilježili sukobi u njihovoj koaliciji, međusobna kupovina i otimanje vijećnika što je kulminiralo Mandićevim povlačenjem budžeta sa glasanja, jer Narod i pravda isti nije htio podržati, jučer smo kroz informaciju o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta dobili konačnu potvrdu da je ovo najgora godina i najgori mandat u posljednih 25 godina u općini Centar. Sama činjenica da su stranke "Trojke", odvojeno jedne od drugih, od opozicionih zastupnika tražile podršku za budžet i svoje amandmane govori o stanju u "Trojci" koja u Centru više ne postoji, a većina se skuplja od tačke do tačke dnevnog reda - saopćili su iz OO SDA Centar.

Građani Općine Centar, kako ističu, ne smiju biti žrtve nerada i neznanja načelnika i njegovih koalicionih partnera, a stranke u Centru ne smiju dozvoliti da građanima propadnu sve četiri godine ovog mandata.

- Stoga, klub SDA Centar je, iako opoziciono djeluje, uložio amandmane na budžet načelnika u želji da na taj način da doprinos u spašavanju budžeta. Građani Centra, iako su u značajnoj mjeri dali podršku tzv. "Trojki", ne smiju biti žrtve ovakve vlasti u Centru - naveli su i dodali:

- Klub SDA u Općinskom vijeću Centar će pomno pratiti izvršenje budžeta i realizaciju naših amandmana koji su glas i potreba građana Centra te će inicijativama i amandmanima na budžet pokušati umanji štetu koju općinski načelnik i aktuelna većina u Centru svojim neradom i borbom za prevlast u "Trojki" proizvode našim građanima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.