Nagrađivani film

"Scream for me Sarajevo" svaki dan u tri termina u Vijećnici

Objavljeno: 11.09.2019. u 20:34

Dokumentarac prati dolazak svjetski poznatog muzičara Brucea Dickinsona i njegovog benda Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo u decembru 1994. godine, kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC

FOTO: Arhiv

Svaki dan u tri termina - 11, 14 i 17 sati, do 31. decembra, posjetioci Vijećnice u Sarajevu, uz kupovinu ulaznice, moći će  pogledati i višestruko nagrađivani bh. film "Scream for me Sarajevo".

Dokumentarac prati dolazak svjetski poznatog muzičara Brucea Dickinsona i njegovog benda Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo u decembru 1994. godine, kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Ovaj projekt predstavlja jedinstvenu simboličnu kombinaciju ovog filma i Vijećnice, koji zajedno donose priču o nadi u vremenu rata, potvrdu duhovne vitalnosti Sarajeva i BiH, a i poruku da je muzika moćno sredstvo u povezivanju ljudi, širenju ljubavi, prijateljstva i mira.

Iz Gradske uprave ističu kako imaju važnu misiju i svaka povratna informacija s građanima, gostima, turistima, učenicima, studentima, predstavnicima diplomatskog kora jeste da Vijećnica, i kao kulturna, i naučna, obrazovna institucija, ali i turistička atrakcija, svakim događajem, projektom koji organiziraju, na najbolji način komunicira s njima.

Ideja o nastanku filma "Scream for me Sarajevo" potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu s producentom Adnanom Ćuharom.

Film je prošle godine krenuo u svjetsku distribuciju promovirajući Grad Sarajevo po cijelom svijetu. Prikazan je na više od 20 festivala širom svijeta. Do sada je osvojio 10 nagrada, posljednju za najbolji dokumentarni film na CIMFEST-u u Chicagu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije