open-navfaktor-logo
search
Iza kulisa
SBB-ovi parovi: Bilsena i Bakir držali se za ruke, Adis i Adisa sjedili daleko jedno od drugog
Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović i njen suprug Adis Arapović ročište su pratili odvojeno
25.10.2018. u 14:12
get url
text

Iznošenje žalbi Tužilaštva i Odbrane u predmetu koji se na Sudu BiH vodi protiv predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i drugih i danas su pratili brojni ministri i članovi Radončićeve stranke.

Radončićevo ponovno pojavljivanje pred Sudom BiH, nekoliko mjeseci nakon što je prvostepenom presudom oslobođen svih optužbi, i danas su pratila mnoga već dobro poznata lica SBB-a, koja su podršku svom stranačkom šefu revnosno davala i tokom dvogodišnjeg sudskog procesa.

U publici su tako bili SBB-ovi ministri Vesko Drljača, Edita Đapo, Vedran Mulabdić i Amela Dautbegović, ali nije ostao neprimijećen ni izostanak nekih od Radončićevih dosadašnjih vjernih sudskih "fanova", poput glumice Jasne Ornele Bery i umjetnika i reality zvijezde Sulejmana Meme Haljevca, koji su ranije bili redovni posjetioci Suda BiH.

No, ono što je najviše privuklo pažnju novinara koji su pratili današnju sjednicu Apelacionog vijeća bio je "premijerni" dolazak u zgradu državnog Suda bračnog para Adise Omerbegović-Arapović, potpredsjednice SBB-a, i Adisa Arapovića, koji je bio šef Izbornog štaba te stranke u protekloj predizbornoj kampanji.

Iako su pojedini mediji ovih dana spekulisali kako su supružnici Adis i Adisa pali u nemilost Radončića nakon izuzetno loših rezultata SBB-a na Općim izborima, njih dvoje su se jutros pojavili u sudnici kako bi pokazali da, uprkos teškom izbornom porazu, i dalje stoje uz svog predsjednika.

No, za razliku od Radončićevih suoptuženika Bilsene Šahman i Bakira Dautbašića koji su u Sud BiH došli zajedno, a nakon ročišta izašli iz zgrade držeći se za ruke, Adisa Omerbegović-Arapović i Adis Arapović stigli su u zgradu Suda odvojeno, a u galeriji sudnice sjedili su također daleko jedno od drugog, što nije promaklo uvijek znatiželjnim predstavnicima medija...

Bilsena Šahman, Bakir Dautbašić i Fahrudin Radončić zajedno su došli u Sud BiH  FOTO: KEMAL SOFTIĆ

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.