Ministri BiH i Turske

Sastanak u Sarajevu: Šarović i Pakdemirli o mogućnosti izvoza voća iz BiH u Tursku

Objavljeno: 17.05.2019. u 15:46

Kako su iz Šarovićevog kabineta ranije najavili, na ovom sastanku će se razgovarati o nastavku izvoza mesa u Tursku, te će biti razmotrene mogućnosti izvoza voća iz BiH u Tursku, a posebno malina

FOTO: AA

Ministar poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Bekir Pakdemirli, koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem, javlja Anadolu Agency (AA). 

Kako su iz Šarovićevog kabineta ranije najavili, na ovom sastanku će se razgovarati o nastavku izvoza mesa u Tursku te će biti razmotrene mogućnosti izvoza voća iz BiH u Tursku, a posebno malina. 

U pratnji ministra Pakdemirlija, prema ranijoj najavi, u posjeti BiH borave generalna direktorica Generalne direkcije za EU i vanjske poslove Aylin Caglayan Ozcan, v.d. generalni direktor Generalne direkcije za hranu i kontrolu Mumtaz Sinan, generalni direktor Instituta za meso i mlijeko Bosman Uzun, zamjenik generalnog direktora Poljoprivredno-kreditnih zadruga Ozgur Guven, generalna direkcija za EU i vanjske odnose i ekspert za EU Nihal Lafcioglu.

Sastancima će prisustvuje i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

Pakdemirli je ranije danas prošetao sarajevskom Bačšaršijom, nakon obavljanja džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

On će se tokom dana sastati i s ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edinom Ramićem te federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem. 

Ministar Pakdemirli će u večernjim satima napustiti Sarajevo.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije