open-navfaktor-logo
search
Reforma naplate
Sarajevski Vodovod i kanalizacija će do 1. maja zatvoriti sve svoje blagajne
KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo će od 1. maja 2023. godine zatvoriti sve blagajne jer je preduzeće sklopilo ugovor sa JP BH Pošta kojim je omogućeno plaćanje računa bez provizije potrošačima u poštama na području Kantona Sarajevo.  
23.04.2023. u 15:00
get url
text
Vodovod i knalizacija
Vodovod i knalizacija

VEZANI TEKST - Sarajevo: Plaćanje računa za vodu i odvodnju od 1. aprila na šalterima BH Pošte bez troškova provizije

- Već od 1. aprila potrošačima je u okviru ranije poduzetih aktivnosti na reformi sistema naplate, omogućeno, uz predočen račun, plaćanje usluga potrošnje i odvodnje vode u poslovnicama BH Pošte bez troškova provizije. Preduzeće se opredijelilo za ovaj vid saradnje sa BH Poštom jer je zbog velikog broja poslovnica u svim dijelovima Kantona Sarajevo usluga plaćanja računa bez provizije dostupnija svim potrošačima.

Najveći benefit reformi sistema naplate jeste omogućavanje jednostavnijeg, lakšeg i bržeg plaćanja računa bez provizije, smanjenje gužvi na naplatnim mjestima, te veći broj lokacija naplate – ističu iz Vodovoda.

Građani su se žalili da ne mogu u centrima za plaćanje režija u Sarajevu odjaviti recimo člana domaćinstva sa potrošnje za vodu.

- Što se tiče izmjene podatka o broju članova domaćinstva Vodovod i kanalizacija nikada nije ovu uslugu nudilo na blagajnama preduzeća, već se to može obaviti lično samo u Centru za potrošače ViK-a na adresi Jaroslava Černija 8, ili elektronski, putem web stranice ili e-maila - poručuju iz Vodovoda i kanalizacije. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.