open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
Sarajevo s(p)retno do trijumfa protiv Radnika
Fudbaleri Sarajeva savladali su Radnik sa 2:1 u meču 5. kola Premijer lige BiH.
15.08.2021. u 20:51
get url
text

Bordo tim je stigao do trijumfa uz dosta sreće, s obzirom na to da su Bijeljinci imali nekoliko odličnih prilika koje nisu uspjeli pretvoriti u gol. Sarajevu je ovo prva ovosezonska pobjeda na Koševu (do sada poraženi o Milsamija, Tuzla Cityja i Zrinjskog).

Sarajevo je povelo već iz prve prilike u 12. minuti i to majstorijom Bagarića. Nakon prekida, ubacio je Bodul, a napadač Bordo tima sjajno, petom poslao loptu u mrežu.

Četiri minute kasnije velika prilika za Radnika. Marković je bio u situacija jedan na jedan sa golmanom Sarajeva, lobovao ga je, ali je prebacio i gol domaćih.

Nedugo potom još jedna prilika za goste, ali sada Dizdarević sjajnom intervencijom spašava svoj gol. Ovaj put pokušao je Pantelić.

I, kako ti biva u fudbalu, nakon propuštenih prilika uslijedila je kazna, a strijelac je bio Bodul iz jedanaesterca. Penalu je prethodio prekršaj Nikića nad Bagarićem.

Drugi dio Sarajevo je otvorilo prilikom Ramića, čiji udarac brani Aljkanović.

Odgovorio je Tahrić. Nakon loše intervencije Pidre rezervista Radnika pogodio je mjesto gdje se spajaju stativa i prečka, lopta je "plesala" po gol-liniji, pogodila je drugu stativu i odbila se u polje. Sarajevo je tada bilo miljenik sreće.

Međutim, gosti su u 65. minuti stigli do gola. Odbrana Sarajeva nije izašla u blok Popari koji je sa 20-ak metara pogodio mrežu Dizdarevića.

U finišu meča domaći navijači su skandiranje "Uprava napolje" poručili šta misle u rukovodstvo Bordo tima. 

U posljednjim sekundama Ahmetović je imao sjajnu priliku, ali je Aljkanović panterskom intervencijom zaustavio pokušaj napadača Bordo tima. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.