open-navfaktor-logo
search
Finale Kupa BiH
Sarajevo spašava lošu sezonu, Borac želi duplu krunu
Dva tima koja su vodila glavnu riječ u utrci za šampionsku titulu Premijer lige, Borac i Sarajevo danas će odmjeriti snage u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.
26.05.2021. u 07:54
get url
text

Za Bordo sastav koji je ovog proljeća ispustio čak 13 bodova prednosti susret koji se igra u Trening-kampu FSBiH u Zenici bit će prilika za spas sezone, dok Banjalučani ne kriju ambicije za duplom krunom.

VEZANI TEKST - Odbojka može, ne i fudbal: Ko je kriv što će se finale Kupa BiH igrati bez prisustva publike?

Upad navijača u Trening-centru u Butmiru i napad na pojedine fudbalere Sarajeva umnogome je poremetio atmosferu u redovima tima sa Koševa, a da situacija u klubu nije idealna, moglo se čuti i na press konferenciji koja je u utorak održana na najvećem bh. stadionu, a na kojoj se najmanje govorilo o današnjem meču i prilici da se sezona spasi koliko-toliko.

- Ova atmosfera nije sjajna nakon izgubljene titule. Imamo mogućnost da na neki način popravimo stvari. Ne možemo ih popraviti skroz, ali idemo osvojiti Kup. Očekujem da ćemo osvojiti Kup - poručio je u jučerašnjem obraćanju medijima kapiten Sarajeva Krste Velkoski.

Zbog narušene atmosfere u timu pitanje je kakav će sastav danas na teren poslati privremeni trener Sarajeva Dženan Uščuplić, a sigurno je da u sastavu neće biti Aleksandra Pejovića i Tine Svena Sušića, dvojca koji je suspendovan zbog lošeg angažmana u trenažnom procesu.

S druge strane, Marko Maksimović, trener novog prvaka naše zemlje, neće moći računati na povrijeđene Pavlovića, Zilkića i Mollsa.

- Oni igrači koji će biti u sastavu sigurno će pokušati, ne pokušati nego sam ubijeđen da će izvući posljedni atom snage da dođemo do nečeg što nikad nije urađeno u historiji Borca - rekao je trener Banjalučana Marko Maksimović, te dodao:

- Kada igrate na 90 minuta, ja sam igrao jedno finale ovdje sa Modričom, u tih 90 minuta ne postoji psihološka priprema ili uloga favorita. To je dokazano i 1988. godine kada je drugoligaš osvojio Kup, tako što mi sada igramo sa Sarajevom neke stvari upućuju na to da mi imamo neku prednost. Samo ja ne znam ko je bio posljednjih deset godina prvak Sarajevo ili Borac, ko je igrao Evropu, ko ima više iskustva igranja tih utakmica, mislim da je ipak iskustvo više na njihovoj strani.

Za Sarajevo će ovo biti deseto učešće u finalu Kupa BiH, koje su osvajali šest puta, dok će za Borac biti treće. U prethodna dva imaju polovičan učinak.

Direktan prijenos utakmice koja se igra od 17 sati u Trening-kampu FSBiH, bez prisustva publike, realizirat će Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.