Eventualnom pobjedom Bordo tim bi preuzeo lidersku poziciju od Željezničara, s tim da klub sa Grbavice ima utakmicu manje.

Pred duel u malom gradskom derbiju Vinka Marinovića, trenera tima sa Koševa, brine povreda stopora Hrvoja Miličevića.

- Što se tiče kadrovskih problema, jedino imamo problem sa Miličevićem koji je dobio udarac u predjelu rebra protiv banjalučkog Borca, ali na sreću nije došlo do loma ili napuknuća, no vidjet ćemo hoće li nastupiti u ovoj utakmici - rekao je Marinović.

Vukovi će nakon pobjede protiv Veleža, pokušati pružiti još jednu dobru igru i probati stići do novih bodova. Esad Selimović, šef stručnog štaba FK Olimpik, na debiju je ostvario trijumf, a sada ga već očekuje novi zahtjevan zadatak.

Trener tim sa Otoke, kaže da je njegovom timu izuzetno bitna pobjeda na prethodnoj utakmici.

- Poslije pet poraza, pobjeda nad Veležom je igrače digla na psihološkom planu, što je najvažnije, jer je u njihovim glavama izgubljen taj pobjednički mentalitet i samopouzdanje. Sada smo uspjeli djelimično da se vratimo i nadam se da ćemo u narednim susretima izgledati sve bolje i bolje.

Poznajem ekipu Sarajeva veoma dobro. Znam da se radi o kvalitetnoj ekipi i tako ćemo mi postaviti svoju igru na osnovu ekipe Sarajeva, koja ima stvarno kvalitetne igrače i trenutno se nalaze u dobroj formi - kazao je Selimović.

Susret između Olimpika i Sarajeva igra se u srijedu od 16.30 sati na stadionu Otoka, uz direktan TV prijenos na Arena Sportu. Glavni sudija ovog susreta je Admir Šehović iz Sarajeva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore