Njemačka low-cost kompanija Eurowings, povezuje od danas glavni grad Bosne i Hercegovine sa njemačkim glavnim gradom Berlinom. Avioni će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo letjeti dva puta sedmično ponedjeljkom i petkom. Ovom novom linijom nastavlja se uspješna suradnja između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i ovog low-cost njemačkog avioprijevoznika, saopćio je Aerodrom Sarajevo.

Podsjetimo, Eurowings već operira sa sarajevskog aerodroma, linijama prema Kelnu i Štutgartu.

-Još jednom novom linijom, najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što izravno  doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije - saopćeno je iz Aerodroma.

Linija je, dodaju, od posebnog značaja za naše građane koji žive i rade u Njemačkoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena  karte u jednom smjeru se  kreće već od 49,99 eura.

Berlin je s više od 3,5 miliona stanovnika najveći i glavni grad Savezne Republike Njemačke i drugi najveći grad Europske unije. Grad je to bogate historije, koji je dugi niz godina bio podijeljen na istočni i zapadni dio, ali i grad zelenila te raznih kultura.

Ovaj impresivni grad je pogodan je za  posjetiti u bilo koje doba godine, a svidjet će se svima s obzirom na to da može ponuditi svakome ponešto - od ljubitelja historije  sve do onih koji su došli u shopping. Grad je važno prometno čvorište u ovom dijelu Evrope, kao i značajan privredni, kulturni i obrazovni centar sa brojnim univerzitetima, visokim školama, znanstvenim  ustanovama, teatarskim kućama, muzejima i kulturnim spomenicima.