Petak, 19.08.2022.
h

Sanela Jenkins žrtva lažnih vijesti o vezi sa pedofilijom

Sanela Jenkins, najpoznatija Bosanka u svijetu, biznismenka i humanitarka, te jedna od najutjecajnijih žena iz regije ponovo je postala žrtvom lažnih vijesti. 

Američki “fake news“ portal Neon Nettle koji je između ostalog tvrdio da je u dubinama Atlantskog okeana pronašao piramide, ili da je britanski tajni agent ubio princezu Dianu, je prvo 2012. objavio vijest o navodnom složenom sistemu pedofilije u Hollywoodu u koji su uključeni neki od najpoznatijih glumaca i režisera. Za potrebe ovog teksta, portal je izmislio izjavu poznatog glumca Roberta Downey Jr. Koji je iste godine opovrgao ove navode.

 

 

Tu međutim nisu stali. Istu priču recikliraju i ove godine s tim da im je sad na meti Sanela Jenkins koju su opisali kao glavnu osobu iza lanca pedofilije i prostitucije u Hollywoodu.

 

 

Ovu vijest su demantirali čak i pojedini američki mediji koji se bave praćenjem lažnih vijesti o poznatim. 

 

 

Da prosječnom čitaocu na Balkanu ne bi “promaknula“ ova vijest, potrudili su se novinari beogradskog B92 koji su preveli i objavili kompletan članak ne ulazeći u istinitost informacija.

 

 

Trčeći za “ekskluzivama“, ova vijest ne promiče ni pojedinim medijima u BiH koji su je objavili kao udarnu vijest time nanoseći štetu Saneli Jenkins koja zasigurno nije zaslužila da je se u domovini tretira na ovakav način imajući u vidu njen odnos prema BiH.

 

Sanela Jenkins je i ranije imala problema sa posebno srbijanskim medijima koji su o njoj širili dezinformacije. Sarajka je tužila Blic koji je o njoj također pisao neprovjerene informacije.

VEZANI TEKSTSlavna Bosanka: Sanela Jenkins najavila tužbu protiv srbijanskih medija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh