open-navfaktor-logo
search
Dirljivo
Šampion velikog srca: Hamilton dječaku koji umire od raka poslao svoj bolid
Osim što su odlično otvorili sezonu Mercedes i Lewis Hamilton su pokazali i svoju humanu stranu
14.05.2019. u 14:25
get url
text

Mercedes u potpunosti dominira na startu nove sezone u Formuli 1, u kojoj su su zabilježili pet pobjeda, preciznije rečeno u svih pet utrka na prvom i drugom mjestu bili su vozači njemačkog tima.

Osim što su odlično otvorili sezonu Mercedes i Lewis Hamilton su pokazali i svoju humanu stranu.

Naime, petogodišnji dječak Harry Shaw iz Engleske, koji boluje od Ewingovog sarkoma, zloćudnog tumora, nedavno je poslao poruku Lewisu Hamiltonu putem Instagrama i otkrio mu da je on njegov uzor.

Harryjevi roditelji odlučili su dječaka vratiti kući iz bolnice kako bi posljednje dane života proveo kod kuće, što je posebno dirnulo aktuelnog svjetskog prvaka.

Hamilton je odlučio da u dogovoru s Mercedesom svoj bolid pošalje na kućnu adresu ovog petogodišnjeg dječak, kao i trofej koji je dobio nakon trijumfa na Velikoj nagradi Španije u Barceloni.

- Harry, ne znaš koliko mi ova poruka znači. Ti si moja inspiracija. Želim da budeš ponosan na mene. Tako si jak dječak, volio bih da sam i sam jak poput tebe. Želim da svijet vidi koliko si jak. Šaljem ti veliku ljubav. Tvoj prijatelj Lewis - napisao je na Instagramu Hamilton.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.