open-navfaktor-logo
search
Somalija
Samoubilački napad na policijski konvoj, poginule tri, a ranjeno više od 20 osoba
Glasnogovornik somalijske vlade Ismail Mukhtar Oronjo za Anadoliju je potvrdio da je došlo do napada u Afgoyeu, region Donji Shabelle
18.01.2020. u 13:22
get url
text
Samoubilački napad u Somaliji
Samoubilački napad u Somaliji

U samoubilačkom napadu izvedenom u subotu ujutru na policijski konvoj koji je pratio turske građevinske radnike u Mogadishuu, u Somaliji poginule su najmanje tri osobe, a više od 20 je ranjeno.

Glasnogovornik somalijske vlade Ismail Mukhtar Oronjo za Anadoliju je potvrdio da je došlo do napada u Afgoyeu, region Donji Shabelle.

"Još uvijek je rano da kažemo koliko je ljudi poginulo u napadu, ali znamo da je poginulo nekoliko, uključujući i vojnike, dok je 20 ranjeno, a broj žrtava bi mogao rasti", rekao je on.

Dodao je i kako je među ranjenima i zamjenik komandanta specijalnih snaga Somalije.

S druge strane, Bashir Ahmed, policijski zvaničnik u Afgoyeu, saopćio je kako su u napadu poginule tri osobe, uključujući vojnike.

Prema podacima Ambasade Republike Turske u Mogadishuu, ranjena su četiri uposlenika turske građevinske kompanije.

Nijedna grupa još uvijek nije preuzela odgovornost za napad.

Najmanje tri osobe su poginule u prošlosedmičnom napadu izvedenom na pripadnike snaga sigurnosti koji su štitili turske državljane koji su radili na gradnji ceste u blizini Mogadishua.

U napadu izveddenom 28. decembra poginulo je najmanje 85 osoba, među kojima su i dvojica turskih državljana, a 150 je ranjeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.