Prije sedam dana na poznatom tomislavgradskom izletištu u Kologaju privedeni su kraju završni radovi uređenja mjesta za rekreaciju odraslih i zabavi za djecu gdje su izgrađene nove dvije sjenice unutar čega su postavljeni novi stolovi i stolice, za najmlađe postavljen je dječiji tobogan, dok je unutar prostora kako je i predviđeno uređeno mjesto za roštilj.

Građani su osudili ovaj čin te poručili mjerodavnima da počinitelje treba pronaći i primjereno kazniti.

- Nekima je to očito smetalo pa je devastirao i porazbijao mjesto koje je predviđeno za roštilj razbacavši ga uokolo tog prostora kao i u prostor izvorske vode - reagirali su izletnici koji su se na Segetu u subotu zatekli.

Uređenje ovoga izletiša započelo je u aprilu ove godine, a dio je projekta Via Dinarica pod nazivom "Uređenja gradskog izletišta Seget" koji je finansiran kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija i Općine Tomislavgrad. Vrijednost radova na uređenju izletišta iznosila je 34.000 maraka, od čega je Općina Tomislavgrad sufinansirala 50 posto radove dok je uređenje izletišta izvela firma Nevistić Commerce Tomislavgrad koja je i potpisala ugovor s UNDP-om.

Od ranije na toj kao i na drugim lokacijama šumskog dijela Kologaja u čijem sistemu se nalazi i izletište Seget, postoje dugoročni planovi Šumarije Tomislavgrad da se na više mjesta izgrade ovakvi prostori za roštilj i druženje izletnika. Tsko su prije osam godina članovi Eko udruženja Kologaj-Seget te nekoliko zaljubljenika u ljepote Kologaja ili kako ga zovu Duvanjska pluća, od Segeta napravili uređeno izletište s tri sjenice, sjedalicama, stepenice do njih, te ogradili izvor, tok potoka, potporne zidove i sve što je potrebno da se izletnici osjećaju ugodno. Međutim, neadekvatno održavanje i vandlizam učinili su svoje da nije više bilo prepoznatljivo.