I do su raniji prijedlozi osim klubova iz Srbije uglavom uključivali i timove iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Terzić se srbijanske klubove želio vidjeti u zajedničkom takmičenju s ekipama iz Rumununije, Bugarske i Mađarske, no čini se da je njegova ideja dobila pravi šamar.

VEZANI TEKST - Terzićev plan o regionalnoj ligi zaobišao BiH, ali i Hrvatsku

- Niko od predsjednika klubova ne govori o kreiranju neke regionalne lige kakvu guraju predstavnici iz Srbije - kazao je novinar Nemzeti Sporta za Telegraf, koji je radio veliku priču na tu temu.

- Sama ideja možda i nije loša, ali u sljedećih pet godina nema šanse da se dogodi. Što se Bugarske tiče, mislim da je nama iz Mađarske više stalo igrati jednu takvu ligu s klubovima iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke, nego putovati u geografski udaljenu Bugarsku - zaključak je mađarskog novinar.

Novinar rumunskog Adevarula i njegov bugarski kolega Teodor Borisov dijele identičan stav.

- Ovo je prvi put da čujem za tu ideju. Ukoliko bi budžet te regionalne lige bio u visini onog u Evropskoj ligi, rumunski klubovi bi prihvatili tu ideju, jer njih zanima samo jedna stvar, a to je novac - naglasio je Amir Kiaras, a Borisov zaključuje:

- Bilo kakav novac da se ponudi je bolji od onog koji se ne ponudi. Bolje je i to nego ništa.

Ideja je da u toj ligi igraju po četiri najbolja kluba iz Srbije, Mađarske, Rumunjske i Bugarske, no čini se da je i ova ideja još daleko od realizacije. Ko zna, možda za pet godina, kako reče mađarski kolega, neke stvari budu jasnije. Za sada izgleda da je Terzićeva ideja propala...