open-navfaktor-logo
search
Razrješenje
Salić: Protiv nove direktorice vodi se disciplinski postupak, ali Zavod "Pazarić" je ipak pobijedio
Protiv Mevlide Bandić se u Zavodu "Pazarić" vodi disciplinski postupak i ona je na bolovanju već mjesec i po dana, a pored toga bila je u Nadzornom odboru Zavoda koji je, kao što znamo, smijenjen, rekao je Redžep Salić
05.12.2019. u 13:19
get url
text

Nakon što je na današnjoj sjednici u Mostaru Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala saglasnost za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine "Pazarić", a da se na poziciju v.d. direktora imenuje uposlenica Zavoda Mevlida Bandić, zatražili smo komentar Salića. On je za Faktor kazao da će se u narednim danima zbog svega konsultirati sa svojim advokatskim timomom.

- Protiv Mevlide Bandić se u Zavodu vodi disciplinski postupak i ona je na bolovanju već mjesec i po dana, a pored toga bila je u Nadzornom odboru Zavoda koji je, kao što znamo, smijenjen. Postavlja se pitanje kako mogu za v.d. direktora imenovati osobu koja je na bolovanju. Uprkos svemu, moja poruka Vladi FBiH je da je pobijedio Zavod "Pazarić" i majke koje su se izborile za djecu, jer je na jučerašnjoj tematskoj sjednici u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, doneseno 18 zaključaka. Oni su garant da se više neće dozvoliti ni Vesku Drljači, niti bilo kojem drugom ministru da radi nečasne radnje - poručio je Salić i dodao:

- Za sve ima vrijeme i prostor. Sada ću se konsultirati sa svojim advokatskim timom i nastavit ću put pravde, a u srcu ću ostati sa djecom u Zavodu "Pazarić". Moja smjena nije pobjeda Vlade FBiH, narod i štićenici su pobijedili. Neće više biti nadzornih odbora. Upravni odbori će brojati tri člana, koji neće više imati ogromne naknade. Zavodu "Pazarić" će biti puno bolje, djeci prvenstveno. Kriminal je zaustavljen. Ostavio sam 450.000 KM i ja im želim svu sreću. Kao smijenjeni direktor tražit ću svoje pravo u skladu sa zakonom - govori nam Salić.

Upitali smo da li će odmah napustiti direktorsku poziciju?

- Nisam još ostao bez posla. Tek sada treba da dobijem rješenje, dok se ne objavi u Službenom glasniku i sve dok je moje ime u Registru suda, ja sam tu direktor. Dokle god sam odgovorno lice ja nikome ne dam pečat. Mora biti primopredaja. Ja nisam iskoristio svoj odmor i tražit ću da ga iskoristim - rekao nam je Salić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.