open-navfaktor-logo
search
Vlasnik Valladolida
Ronaldo povlači konkretne poteze: Igrača bivšeg kluba želi dovesti na posudbu
Ljubičasto-bijeli su u protekloj sezoni završili na 16. mjestu, no Ronaldo bi uskoro mogao dobiti značajnu "pomoć" bivšeg kluba
11.06.2019. u 08:57
get url
text

Bivši poznati fudbaleri u posljednje vrijeme kupili su nekoliko klubova. Poznata '92 generacija Manchester Uniteda kupila je engleskog niželigaša Salford City. Član iste generacije David Beckham vlasnik je Inter Miamija, dok je španski Valladolid od nedavno u većinskom vlasništvu legendarnog brazilskog napadača Ronalda.

Valladolid koji je u 91-godišnjoj historiji dva puta bio finalista Kupa Kralja te je 43 sezone odigrao u elitnom rangu španskog fudbala, uskoro bi trebao dobiti važna pojačanja kako bi u narednoj sezoni izbjegao borbu za opstanak.

U protekloj sezoni "ljubičasto-bijeli" završili su na 16. mjestu La Lige, no Ronaldo bi uskoro mogao dobiti značajnu "pomoć" bivšeg kluba. Naime, kako izvještavaju španski mediji Brazilac bi od Real Madrida na jednogodišnju posudbu mogao zatražiti zemljaka Vinciusa.

Mladi Brazilac trebao bi biti jedno od rješenja za neefikasnost Valladolida u prošloj sezoni u kojoj je postigao ubjedljivo najmanje golova u La Ligi, svega 32 u 38 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.