open-navfaktor-logo
search
Portugalska zvijezda
Ronaldo: Ne zanima me previše da driblam, već da postižem golove
Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo izjavio je da je u fudbalu najvažnije da si svaki dan sve bolji i da postižeš golove
05.05.2019. u 17:23
get url
text

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo izjavio je da mu nekada smeta to što se uvijek mora nekome dokazivati, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Ponekad mi zaista smeta što moram svima dokazivati nešto i svake godine moram biti još jači. To je jako teško. Moram kontrolisati taj pritisak, ali se i dokazivati ne samo navijačima, već i onima koji me okružuju poput moje porodice, majke, sina. "Cristiano, danas moraš pobijediti", to često čujem i to me, ustvari, motivira. Ipak, onda često poželim da me ostave na miru s tim stvarima - kazao je Ronaldo u intervjuu za španski El Pais.

Dodao je kako je u fudbalu najvažnije da si svaki dan sve bolji i da postižeš golove.

- Fudbal doživljavam kao misiju: izađeš na teren, pobijediš i budeš što bolji. Ne zanima me previše da izađem na teren i driblam, već da postižem golove kako bi moja ekipa pobjeđivala i osvajala trofeje. Ljudi uvijek vrše pritisak, govore o godinama, o tome jesam ili gotov ili nisam. Ali uvijek ih pokušavam ponovo iznenaditi - rekao je Ronaldo.

Portugalac je ove sezone u dresu Juventusa postigao 28 golova u 41 utakmici, a upisao je i 13 asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.