open-navfaktor-logo
search
Iznenađenje u zatvoru
Ronaldinho u paru s korumpiranim policajcem izgubio od ubice i pljačkaša
Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho nalazi se u paragvajskom zatvoru nakon što je nedavno u ovu južnoameričku zemlju pokušao ući sa falsifikovanim pasošem.
31.03.2020. u 16:01
get url
text

Bivši igrač PSG-a, Barcelone i Milana uhapšen je 5. marta, a u međuvremenu je održano i jedno ročište na kojem se, zbog pandemije koronavirusa, nije pojavio jedan od glavnih svjedoka.

Ipak, Ronaldinho je prava zvijezda i iza rešetaka. Nakon što je njegova ekipa nedavno trijumfovala na zatvorskom turniru, fudbalski mađioničar odlučio se okušati i na terenu za odbojku na pijesku. No, nije se igralo odbojke, makar ne rukama.

Iako je prema određenim informacijama Ronaldinho igrao u paru s uposlenikom zatvora, lokalni izvještaji govore kako je u takmičenju parova Brazilac igrao s korumpiranim policajcem, a poraženi su od ubice Edgara Ramireza Otazua (36) i pljačkaša Yonija Davida Merelesa Martineza (33).

Otazu služi zatvorsku kaznu u trajanju od 18 godina zbog ubistva koje je počinio u maju 2010. godine, dok je Otazuov saigrač osuđen na deset godina zatvora zbog krađe automobila.

Iz Paragvaja za sada nema informacija šta će se desiti s Ronaldinhom, ali se nagađa da bi u paragvajskom zatvoru mogao provesti narednih šest mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.