U proteklom periodu radnici Centra za sport i rekreaciju, Javne ustanove koja održava sportske plohe i igrališta na području ove lokalne zajednice, izvršili su rekonstrukciju nogometnog igrališta, izgradili novo igralište za basket, hortikulturno uredili prostor oko igrališta, te postavili novu rasvjetu.

Projekat izgradnje i uređenja sportskih igrališta u cjelosti je finansirala Općina Centar.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar čini sve napore kako bi u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavila u funkciju, ali i izgradila nove u onim naseljima u kojima ranije nisu postojale.

- Ova lokalna zajednica ulaže značajna sredstva u obnovu i izgradnju novih dječijih i sportskih igrališta. Opredijeljeni smo da pravimo uvjete za jedan sportski, odnosno zdrav život - kazao je Ajnadžić.

Na ovom igralištu danas su odigrane i revijalne nogometne i basket utakmice, a mališanima se pridružio i istaknuti bh. košarkaš, reprezentativac Džanan Musa.

Mališani nisu krili oduševljenje, kako zbog mogućnosti da igraju basket sa reprezentativcem Musom, tako i zbog činjenice da u svom naselju na raspolaganju imaju dva potpuno nova igrališta na kojem će moći provoditi svoje slobodno vrijeme.

Nakon odigravanja revijalnih utakmica, predstavnici Općine Centar i košarkaš Džanan Musa zasadili su nekoliko stabala u neposrednoj blizini igrališta, navodi se u saopćenju Općine Centar.