open-navfaktor-logo
search
Serie A
Remi "rimske bolnice" kod posljednjeplasirane Sampdorije, Džeko iznenada dobio priliku
Kakvu su utakmicu odigrali Sampdoria i Roma najbolje govori podatak da je prvi udarac u okvir gola bio onaj koji je u 79. minuti uputio Edin Džeko
20.10.2019. u 16:57
get url
text

Fudbaleri Rome u susretu osmog kola Serie remizirali su na gostovanju kod posljednjeplasirane Sampdorije, a rezultat u poprilično nezanimljivoj utakmici glasio je 0:0.

Iz slabe fudbalske predstave na stadionu Luigi Ferraris teško je izdvojiti nešto zanimljivo. U prvom poluvremenu ovog meča nastavili su se problemi Rimljana s povredama. Već u osmoj minuti Nuno Campos, koji je danas mijenjao suspendovanog Paula Fonsecu, morao je napraviti prvu prinudnu izmjenu. Povrijeđenog Bryana Cristantea zamijenio je Javier Pastore.

Tu nije bio kraj Rominim problemima s povredama. Naime, u 41. minuti povrijedio se hrvatski napadač Nikola Kalinić, pa je u igru morao ući kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko.

Kakvu su utakmicu odigrali Sampdoria i Roma najbolje govori podatak da je prvi udarac u okvir gola bio onaj koji je u 79. minuti uputio Edin Džeko.

Ponajbolju priliku za Rimljane imao je Pastore u 83. minuti, no dobar šut Argentinca sa nekih 18 metara odbrana domaćina skrenula je u korner.

Tri minute prije kraja susreta Vučica je ostala s deset igrača na terenu jer je Kluivert zaradio drugi žuti karton, a dobru priliku u nastavku je imao Bonazzoli ali je Lopez zaustavio njegov šut, pa su se na kraju oba tima morala zadovoljiti podjelom bodova.

Udinese je s minimalnih 1:0 savladao Torino, a povratnik među Zmajeve Mato Jajalo igrao je do 73. minute susreta kojeg je odlučio Okaka pogotkom u 42. minuti.

Serie A, 8. kolo:
Cagliari - SPAL 2:0
Sampdoria - Roma 0:0
Udinese - Torino 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.