- Našoj zlatnoj plivačici Lani Pudar zahvaljujem na dolasku na Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru povodom obilježavanja 46 godina uspješnog rada i djelovanja Univerziteta. Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta joj upućujem iskrene čestitke.

Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu "Džemal Bijedić" na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira - kazala je rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović.

Prisutnim se obratio i prof. dr. Damir Đedović koji je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh. Zahvalio se menadžmentu Univerziteta na pomoći i podršci.

- Zahvaljujem se rektorici prof. dr. Aleni Huseinbegović i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. Nastavnički fakultet i Univerzitet "Džemal Bijedić" su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh bi bio nemoguć - kazao je Đedović.

Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekrem Čolakhodžić.

Obilježavanje 46. godišnjice Univerziteta nastavlja se Šahovskim turnirom koji će biti održan danas (15. februar) sa početkom u 18:00 sati, a programom je predviđena Promocija naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata koja će biti održana u četvrtak, 16. februara na Mašinskom fakultetu, zatim Promocija doktora nauka u petak, 17. februara na Fakultetu humanističkih nauka, dok je kao finalna aktivnost biti upriličena Svečana promocija i dodjela diploma u subotu, 18. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor sa početkom u 11:00 sati.