Utorak, 05.03.2024.

Reisa Kavazovića posjetila djeca iz Srebrenice i Zvornika

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas osnovce iz Srebrenice i Zvornika koji borave u Sarajevu u okviru projekta Raspust u Sarajevu, kojeg Udruženje Svitanje organizira za djecu iz Srebrenice i Zvornika, učesnike konkursa za najbolji literarni rad o temi Bosna i Hercegovina - moja domovina.

Ovaj projekat Udruženje Svitanje provodi niz godina u Podrinju i drugim povratničkim mjestima u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Djeca koja su napisala najbolje radove o ovoj temi dobila su priliku da sedam dana provedu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i upoznaju se sa njegovim znamenitostima. Za vrijeme tog boravka posjetila su i reisu-l-ulemu i s njim se zadržala u toplom i opuštenom razgovoru.

Reis Kavazović je zahvalio djeci i njihovim učiteljicama na trudu i nastojanju da očuvaju svoj jezik, kulturu i identitet i pozvao ih da nastave da se trude i da budu najbolji učenici.

- Jer se domovina najbolje brani i izgrađuje znanjem - kazao je reisu-l-ulema.

Ovom prilikom reisu-l-ulema je zahvalio i Udruženju Svitanje na brizi koju pokazuje prema djeci u povratničkim mjestima, kao i njihovim volonterkama i volonterima koji su izdvojili svoje vrijeme da ga provedu s ovom vrijednom djecom.

Na kraju posjete Jasmina Herić, učenica VI razreda Prve osnovne školu u Potočarima pred reisu-l-ulemom je pročitala svoj pobjednički rad, javlja MINA.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh