open-navfaktor-logo
search
La Liga
Real Madrid pobjedom u El Clasicu preuzeo vrh tabele
Duel ljutih rivala Real Madrida i Barcelone, koji je večeras odigran na Santiago Bernabeu, pripao je domaćem sastavu s 2:0. Strijelci za Kraljeve bili su Vincius Junior u 71. i Mariano Diaz u drugoj minuti sudijske nadokande.
01.03.2020. u 22:54
get url
text

U prvom poluvremenu gosti su bili konkretniji tim, imali bolje šanse, ali se na poluvrijeme otišlo se s 0:0 ponajviše zahvaljujući sjajnim intervencijama Thibauta Courtoisa.

Francuski napadač Antoine Griezmann je u 21. minuti promašio zicer poslije dobre akcije Jordija Albe, a zatim su Real u egalu ostavile dvije sjajne odbrane belgijskog golmana. Prvo je u 34. minuti odbranio šut Artura, a četiri minute poslije i udarac Messija.

Golman Reala briljirao je u prvom, da bi početkom drugog dijela Marc-Andre Ter Stegen fantastičnom intervencijom spriječio vodstvo Reala.

Kraljevi su bili bolji tim u nastavku susreta. Nizale su se prilike pred golom gostiju. Prvu je ima Isco u 56. minuti, ali je njemački čuvar mreže skinuo njegov udarac.

Novu šansu Isco je imao šest minuta kasnije, no ovoga puta je njegov šut izblokirala je odbrana Barcelone, dok je samo nekoliko trenutaka kasnije iz odlične pozicije Karim Benzema šutirao preko gola.

Bernabeu je proključao u 71. minuti susreta kada je Vinicius Junior pogodio mrežu Barcelone poslije dobrog proigravanja Tonija Kroosa.

I ostatak utakmice protekao je u visokom ritmu, gosti su stvarali pritisak, no ni Real se nije branio.

Konačnih 2:0 za veliku radost navijača postavio je Mariano Diaz, samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru. Bukvalno iz prvog kontakta s loptom u ovosezonskom debiju u La Ligi postigao je gol kojim je potvrdio trijumf Reala koji je ovom pobjedom od Barcelone preuzeo lidersku poziciju La Lige.

Golove su utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.