Kamere sve snimile

Raznijeli bankomat, pokupili novac i pobjegli "golfom 2" bez tablica

Objavljeno: 24.10.2018. u 11:12 Autor: A. B. Š.

Građanin koji je prijavio eksploziju u 4 sata kazao da ga je probudila strašna detonacija, te da je vidio dvije osobe kako bježe u vozilu tamne boje

FOTO: A. BEČIĆ ŠUTA

Mostarska policija aktivno traga za nepoznatim osobama koje su eksplozivnom napravom raznijeli bankomat na objektu TC "Bingo" u mostarskom naselju Centar 2.

Kako smo saznali, dvije maskirane osobe, obučene u crno, pobjegle su "golfom 2", tamne boje i bez registarskih tablica.

Materijalna šteta je ogromna, a bankomat i ulaz u trgovinu potpuno su uništeni.

Foto: A. BEČIĆ ŠUTA

- Na mjestu događaja je urađen uviđaj, a sada se rade krim-tehnička vještačenja. Uzeti su fragmenti eksplozivne naprave kako bi se saznalo o kojoj napravi je riječ, te se radi na tome da se utvrdi koliko je novca odneseno - kazao nam je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Dodao je da su izuzeti i snimci videonadzora koji bi trebali pomoći u razotkrivanju počinioca.

Građanin je prijavio eksploziju u 4 sata ujutro. Kako je kazao, probudila ga je strašna detonacija, u šoku je istrčao napolje, te vidio dvije osobe kako bježe u vozilu tamne boje.

Vrlo vjerovatno je u pitanju automobil ukraden prije par dana u Titovoj ulici u Mostaru. Policija očekuje da će, prema ustaljenoj praksi pljačkaša, vozilo ubrzo biti pronađeno spaljeno, potopljeno u vodi ili sakriveno u nekoj zabiti.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije