Na ovaj novac su računali u klupskom budžetu, a sada će milionski minus nadoknaditi rasprodajom igrača, pišu hrvatski mediji.

Joško Gvardiol, Dominik Livaković, Bruno Petković..., već su praktički na izlaznim vratima Maksimira, a istu će sudbinu doživjeti još dva standardna prvotimca i izuzetno važna igrača - Amer Gojak (23) i Emir Dilaver (29).

Za sjajnog veznjaka Gojaka Dinamo ima tri dobre ponude i čeka se samo njegova odluka gdje će nastaviti karijeru. Dvije su stigle iz Serie A, Bologna i Genoa vrlo bi rado u svojim redovima vidjele reprezentativca BiH koji tek treba odigrati najbolje utakmice.

U cijeli posao Italijanima se iznenada "ubacila" berlinska Hertha, koja je, prema nekim informacijama, i najrealniji izbor... U Dinamu se nadaju kako bi njegovom prodajom mogli uprihoditi između pet i sedam miliona eura, a posao navodno samo što nije gotov.

U isto vrijeme klub će najvjerovatnije napustiti i pouzdani stoper Emir Dilaver kojeg je u Dinamo svojedobno doveo sad već bivši trener Nenad Bjelica. Za njega je stiglo nekoliko zanimljivih ponuda, a dojam je kako je najbliže odlasku u Tursku. Potrebno je samo da Rizespor i Dinamo dogovore detalje oko obeštećenja.