- Bakir Izetbegović voli da igra šah. Ovoga puta, kao lider stranke koja ima najviše mandata na državnom nivou i snosi najveću odgovornost, igra protiv nervoznog Dodika i upornog Čovića. Ideje koje smo dobili tokom susreta sa predstavnikom SAD-a za izbornu reformu u BiH, gospodinom Palmerom, veoma su dobra osnova za kompromis i pošten izborni zakon prema svima. Zato i pored ogromnih razlika sa Izetbegovićem, ipak - zbog naroda i države - moramo mu pomoći da ne izgubi i šahovsku partiju i Bosnu i Hercegovinu, kao stabilnu, mirnu i ekonomski prosperitenu evropsku državu.

U ovako dramatičnoj situaciji nema mjesta za lične i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju - zaključio je Radončić na jučerašnjoj tribini u Brčkom, gdje je u redove SBB-a svečano primljeno novih 65 mladih članova, saopćio je SBB.

Radončić je naglasio da u prelomnim trenucima po sudbinu države, politika SBB-a dobija potpunu satisfakciju i potentnost da nakon izbora u oktobru 2022. godine liderski povede pozitivne procese u zemlj i regionu.

- Dok se oni igraju ratnih pokliča, lažne brige o narodu i državi, rastjeruju ljude i investitore, izmišljaju izdajnike u sva tri nacionalna korpusa, a sada vide neprijatelje čak i u Washingtonu i Briselu, SBB nudi stabilnost, razvojnu državnu viziju, normalizaciju međuentitetskih i međunacionalnih odnosa, povratak povjerenja u regionu, ali i jačanje bošnjačkog političkog faktora koji je uništen uskogrudnim vladanjem i uzurpacijom medija, tajne službe i pravosuđa - naveo je Radončić, saopćio je SBB.

Predsjednik SBB-a je istakao da će se Dodik otcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti.

- Na kraju će jedino on biti blokiran, a Bosna i Hercegovina deblokirana i prosperitetna evropska država u NATO-u - kazao je predsjednik SBB-a.