open-navfaktor-logo
search
Uspješan debi Đurića
Radnik u Vrapčićima upisao prvi gostujući trijumf u ovoj sezoni
Fudbaleri Radnika upisali su prvu gostujuću pobjedi u ovoj sezoni nakon što su u 15. kolu PLBiH s 2:1 slavili u gostima kod Veleža.
31.10.2021. u 16:53
get url
text

Prvo poluvrijeme u susretu Veleža i Radnika ponudilo je dosta tvrdu igru, bez mnogo pravih prilika.

Iako je lopta nešto više bila u posjedu fudbalera Veleža, gosti su bili ti koji su na pauzu otišli s minimalnom prednošću i to zahvaljujući golu Esmira Hasukića iz 30. minute.

Napadač gostiju iz Semberije pogodio je poslije gužve u petercu domaćih, a svemu je prethodio ubačaj Blagojevića iz kornera.

Do kraja prvog dijela Ćosić je zaprijetio, ali je Hodžić odbranio njegov udarac, da bi u 45. Salčin šutirao preko gola poslije nešto slabije reakcije gostujućeg čuvara mreže.

U nastavku susreta Dudić je pokušao s izmjena osvježiti svoj tim. Priliku su već na startu drugog poluvremena dobili Anđušić i Ovčina.

U 47. minuti Pantelić je prvi zaprijetio Kačavendi, no lopta je otišla pored gola. Već u narednom napadu Hodžić brani udarac Cvijanovića, a lopta nakon Radnikovog golmana pogađa stativu.

Do samog finiša susreta nije bilo većih uzbuđenja, a onda se počela prava drama.

Prvo je Samir Radovac u 85. minuti fantastičnim dalekometnim udarcem pogodio za izjednačenje, da bi samo dvije minute kasnije Kenan Šarić vratio prednost izabranicima Velibora Đurića, koji je danas imao svoj debi na klupi Radnika, doduše u zapisniku je bio zaveden kao drugi pomoćnik.

Šarić je malo pretjerao sa slavljem i zaboravio da već ima žuti karton, pa mu je sudija Luka Bilbija zbog skidanja dresa tokom proslave pokazao drugi žuti karton.

Ipak, njegovi saigrači uspjeli su sačuvati prednost i tako zabilježiti prvu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni, a Veležu nanijeti peti poraz na domaćem terenu.

U narednom kolu Radnik na svom terenu dočekuje Sarajevo, dok Velež očekuje gostovanje kod Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.