Tuzla i TK

Put od Sarajeva do Tuzle prava avantura: Noćna mora za vozače, zimska idila za djecu

Objavljeno: 14.12.2018. u 21:49 Autor: J. B.

Kako su nam rekli, u popodnevnim i večernjim satima automobilima je od Sarajeva do Tuzle bilo potrebno najmanje četiri sata vožnje

Tuzla: Snijeg pravi probleme FOTO: FAKTOR

Snijeg na području Tuzle i Tuzlanskog kantona pada od ranih jutarnjih sati i situacija u prometu sve je gora. U MUP-u TK kažu nam da promet trenutno nije potpuno blokiran ni na jednoj važnijoj dionici, ali apeluju na vozače da budu veoma oprezni.

- Telefoni nam non stop zvone. Trenutno nema saobraćajnih blokada, ali svugdje se saobraća otežano. Za sada nismo zabilježili veće saobraćajne nesreće sa poginulim ili povrijeđenim osobama - rekao je operativni dežurni u MUP-u TK.

Na glavnim prometnicama u Tuzli, južnoj i sjevernoj saobraćajnici, ima ugaženog snijega, a na mnogim mjestima formirana je poledica, tako da je vožnja veoma zahtjevna. Kako odmiče noć intenzitet saobraćaja je znatno opao, pa je barem zbog toga manja mogućnost za sudare.

Foto: J. Bojić

Mnogi koji su iz Sarajeva danas popodne krenuli prema Tuzli doživjeli su pravu avanturu na cesti. Kako su nam rekli, u popodnevnim i večernjim satima automobilima je od Sarajeva do Tuzle bilo potrebno najmanje četiri sata vožnje. Na Nišićima velike probleme pravi poledica, na prijevoju Karaula ugažen snijeg i led.

Snijeg u Tuzli i dalje intenzivno pada i ono što je noćna mora za vozače, već suta ujutro bit će prava zimska idila za djecu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije