open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Pucnjava u Tuzli: Abid Habibović pritvoren zbog pokušaja ubistva Gorana Ramića
Habibović je osumnjičen da je 18. maja 2019. godine u dva sata ujutru u naselju Paša Bunar u Tuzli, došao ispred kuće oštećenog G. R., sačekao ga, te prema njemu ispalio šest metaka iz vatrenog oružja
22.05.2019. u 14:33
get url
text

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abida Habibovića (32) iz Kladnja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Habibović je osumnjičen da je 18. maja 2019. godine u dva sata ujutru u naselju Paša Bunar u Tuzli, došao ispred kuće oštećenog G. R., sačekao ga, te prema njemu ispalio šest metaka iz vatrenog oružja. Jedan metak je oštećenog pogodio u butinu lijeve noge i izazvao ustrelnu povredu, nakon čega je prevezen i hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

Nezvanično, u pucnjavi je ranjen Tuzlak Goran Ramić.

Pripadnici OKP PU Tuzla su osumnjičenog lišili slobode istog dana, te je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće dokaze predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.