VEZANI TEKST - Na sjeveru Kosova napadnuta dva policijska vozila ručnom granatom

Na lice mjesta je krenula istražna i patrolne jedinice.

- Nešto poslije osam sati ujutru u utorak (26. april), od istražne jedinice je potvrđeno da je na magistralnom putu u selu Zupče u blizini dječijeg obdaništa pucano na službeno vozilo granične policije i vozilo je oštećeno. Sumnja se da je oštećeno od vatrenog oružja, a istražna jedinica vrši osiguranje mijesta na kom se desio napad, a sve ostale relevantne jedinice su obaviještene - navodi se u saopćenju.

Saopćenjem se oglasila Srpska lista, koja je osudila "incident koji se rano jutros dogodio u općini Zubin Potok kada je oštećeno vozilo kosovske policije".

Ovaj incident ima za cilj destabilizaciju prilika, ali i pokušaj da se Srbi predstave kao neki nasilnici što ne odgovara istini, navodi Srpska lista u saopćenju medijima.

VEZANI TEKST - Kosovo: Vozilo policije napadnuto pirotehničkim sredstvima kod prijelaza Jarinje

Srpska lista je pozvala sve građane na suzdržanost i da ne nasjedaju na provokacije i ne dozvole da ovakvi incidenti ugroze prijeko potreban mir na ovim prostorima.

- Ko god je ovo uradio ne misli dobro srpskom narodu - zaključili su u saopćenju, prenosi RSE.

Ovo je samo još jedan u nizu napada na policiju na sjeveru Kosova u aprilu.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svećlja je rekao 15. aprila, govoreći o napadima policije na sjeveru Kosova, na vanrednoj konferenciji za novinare, da su "različite grupe u posljednja tri dana izvršile četiri napada na tom području".