Milošu Ećimu, sinu bivšeg zamjenika načelnika Centra državne bezbjednosti Republike Srpske (RS) Ljubana Ećima, određen je jednomjesečni pritvor zbog toga što je pretukao dvojicu muškaraca u banjalučkom restoranu "Stara Ada".

Obračun se desio u noći između petka i subote, a pritvor mu je odredio Osnovni sud Banja Luka.

Ećim je već dugo poznat banjalučkoj policiji po nasilničkom ponašanju i tučama, a iza sebe ima i pravosnažnih presuda. Smješten je iza rešetaka zbog sumnje da je pretukao Darka Bilića (38) i Igora Čegara (31) iz Banje Luke.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka rekli su, ne navodeći imena oštećenih, da je do sukoba došlo u noći između petka i subote oko tri sata iza ponoći.

– Ećim se nalazio u društvu još četiri osobe, te je on nakon verbalnog sukoba nanio teške povrede Čegaru, te tjelesnu povredu Biliću. Čegar je zbog zadobijenih povreda smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci – pojasnili su u Tužilaštvu.

Do obračuna u ovom poznatom banjalučkom restoranu došlo je tokom koncerta poznatog pjevača Dženana Lončarevića.

– U petak uvečer lokal je bio pun, a među gostima je bilo mnogo poznatih banjalučkih funkcionera i političara. Pred sam kraj radnog vremena došlo je do žestoke svađe između Ećima i njegove ekipe s jedne, te Čegara i Bilića s druge strane – istakao je izvor portala Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, oni su se kratko svađali, a najveći sukob je bio između Bilića i Ećima. Zatim je došlo i do naguravanja između njih.

– Sve je to trajalo kratko, a ubrzo su počele da "lete šake" na sve strane. U tom trenutku je nastao haos, tu je tukao ko je koga stigao. Čula se lomljavina flaša i čaša, pucali su stolovi i stolice – kazao je isti izvor.

U tuči je najdeblji kraj izvukao Čegar. On je zadobio rasjekotinu dužine oko 10 centimetara iznad obrve, te frakturu čeone kosti. Zbog ovih povreda zadržan je na liječenju u UKC Republike Srpske. Njegov prijatelj Bilić je također prošao s više lakših povreda, a zadobio je i posjekotinu dužine oko pet centimtera ispod oka.

Sa Ećimom su u društvu bili Bojan L, Bojan B, Nemanja Z. i Nebojša K, svi iz Banje Luke.

Ovo nije prvi put ove godine da policija privodi Ećima upravo zbog tuče. On je uhapšen i sredinom marta, kada je zajedno s društvom pretukao mladiće u jednom kafiću u centru Banje Luke.

Osim toga, osuđen je na novčanu kaznu od 800 maraka zbog učestvovanju u tuči, do koje je došlo na parkingu ispred hotela "San" u Laktašima.

S njim je tada u tuči učestvovao i njegov kum Veljko Ražnjatović, sin zločinca Željka Ražnatovića Arkana i folk pjevačice Svetlane Ražnatović. Obojica su osuđeni na isti kaznu, nakon što su priznali krivicu.

FOTO: Srpskainfo

U Policijskoj upravi Banja Luka rekli su da su preduzeli niz mjera, te identifikovali i uhapsili i ostale osobe koje su učestvovale u tuči.

Milošev otac Ljuban Ećim godinama živi u Srbiji, gdje se skriva od bh. pravosuđa koje ga sumnjiči za ratne zločine na području Kotor-Varoši. Sve relevantne sigurnosne službe u regiji su ga smatrale čovjekom koji je organizirao skrivanje tada odbjeglog haškog optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića.

Tokom rata bio je komandant Crvenih beretki u banjalučkoj regiji, gdje je djelovao zajedno sa Nenadom Stevandićem. Bio je u bliskim vezama sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Miloradom Ulemekom Legijom.