open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Prvo "ne" Hasanu Salihamidžiću, iskusni veznjak odbio produženje ugovora?
Sportski direktora Bayerna Hasan Salihamidžić nedavno je s Thomasom Müllerom dogovorio produženje ugovora.
24.06.2020. u 12:26
get url
text

Bivši Zmaj je u bliskoj prošlosti završio još neke važne poslove za njemačkog velikana koji je nedavno osvojio osmu bundesligašku titulu u nizu. Prošlog ljeta dogovorio je produženje i sa Robertom Lewandowskim, a s mladim Alphonseom Daviesom je potpisan novi ugovor do 2025. godine.

Rođeni Jablaničanin je isposlovao i novi dogovor s kapitenom Bayerna i reprezentacije Njemačke Manuelom Neuerom, no čini se da će se Salihamidžić morati pomiriti s prvim "ne". Naime, kako javljaju njemački mediji, iskusni 29-godišnji veznjak Thiago odlučio je kako s Bayernom neće produžiti novi ugovor koji važi do narednog ljeta.

Sport Bild piše kako je za usluge španskog reprezentativca zainteresovan aktuelni prvak Evrope Liverpool, koji u Thiagu vidi igrača koji bi dodatno mogao unaprijediti vezni kluba s Anfielda koji je poslije više od 30 godina na korak do titule prvaka Engleske.

I dok se David Alaba još nije očitovao oko produženja ugovora, čini se da Thiago u svemu vdi priliku da nakon Barce i Bayerna zaigra za još jednog evropskog velikana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.