Stanovnici mostarskog gradskog područja Sjever, koji protestuju od jutros ispred kapije deponije Uborak, i tijelima brane dovoz komunalnog otpada na deponiju, dobili su prekršajne prijave, doznaje Faktor. Naime, pripadnici PU Mostar Sjever zahtijevali su od demonstranata da dozvole ulazak deset teretnih vozila u krug deponije, no oni su to odbili, nakon čega su svim prisutnim, njih pedesetak, napisane prekršajne prijave.

Bez obzira na sve, kako nam je potvrdio građanin Nijaz Hodžić koji je i sam kažnjen, odustati neće, niti će se povući. Tvrdi kako su im policajci kazali kako njihova najava protesta nije odobrena.

Podsjetimo, nekoliko stotina građana okupilo se jutros ispred deponije Uborak, protestvujući zbog odlaganja opasnog otpada na prostor deponije Uborak. U zahtjevima koje su uputili nadležnima, između ostalog, traže zaustavljanje nelegalnog odlaganja otpada na deponiju Uborak, ugrađivanje pročistača, zatim postepeno zatvaranje postrojenja deponije, te saniranje ekoloških posljedica u okolini deponije Uborak.