open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Prosinečki potvrdio: Dva nova imena na spisku za Austriju i Španiju
I ovoga puta hrvatski stručnjak zbog povreda neće moći načunati na sve igrače, pa će tako sa spiska sasvim sigurno izostati Sead Kolašinac i Darko Todorović
30.10.2018. u 21:18
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u petak će objaviti spisak igrača za utakmicu posljednjeg gola Lige nacija protiv Austrije, ali i za prijateljski meč sa Španijom.

I ovoga puta hrvatski stručnjak na klupi Zmajeva zbog povreda neće moći načunati na sve igrače, pa će tako sa spiska sasvim sigurno izostati dvojica bočnih fudbalera, Sead Kolašinac i Darko Todorović.

Ipak, na spisku će se naći i neka nova imena. S obzirom da je mlada reprezentacija BiH okončala svoje kvalifikacije, na spisku Prosinečkog naći će se i Amer Gojak i Ermedin Demirović.

- Govorim to već duže vrijeme, a Gojaka sam pozvao. Bit će 24 igrača, imamo nekih povrijeđenih, kao što su Sead Kolašinac i Darko Todorović. Gojak i Demirović su tu. Inače vodim 23 igrača, a sada 24 - kazao je bh. selektor u izjavi za Hayat.

Prema riječima Prosinekog, čini se da ni na ovom spisku neće biti Izeta Hajrović, koji u posljednje vrijeme igra odlično u dresu zagrebačkog Dinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.