Pretresi u Doboju

Pronađena veća količina oružja i eksploziva

Objavljeno: 29.08.2018. u 12:34

Policajci Policijske stanice Doboj 2 jučer su zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite RS pretresli pomoćni objekat koji koristi Z. S. (32) sa područja Doboja, te tom prilikom pronašli oružje i eksploziv.

FOTO: PU DOBOJ

Foto: PU Doboj

Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj, pronađena je i oduzeta tromblonska mina, tri ručne bombe, dva projektila, sporogoreći štapin, određena količina TNT-a , četiri okvira za automatsku pušku i ručni bacač raketa-zolja.

Policija je dan ranije, na osnovu naredbe dobojskog Osnovnog suda, pretresla i kuću koju koristi osumnjičeni, te je tada pronađena i privremeno oduzeta vojna puška, veća količina metaka
različitnog kalibra, okviri za automatsku pušku i različita minsko-eksplozivna sredstva.

- Protiv Z. S. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - navodi se u saopćenju PU Doboj.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije