Četvrtak, 08.06.2023.
Zaplijenjena droga
FOTO: MUp TK

Pronađena droga i digitalne vage: U Tuzli uhapšena dilerica, a u Lukavcu diler

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su u Tuzli i Lukavcu izvršili dva odvojena pretresa u kojima je pronađena droga, a uhapšeni su muškarac i žena.

Iz MUP-a TK saopćeno je da su postupajući po naredbi Općinskog suda u Lukavcu, policajci izvršili pretres 28-godišnjeg B. M. te stana i vozila koji on koristi. Tokom pretresa su pronađene materije za koje se sumnja da se radi o drogi, odnosno jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije, jedno pakovanje u kojem se nalazila biljna materija, kao i biljna materija u rinfuzi, dva "džointa", digitalna vaga, dvije PVC vrećice u kojima se nalazila biljna materija.

Ovu akciju izveli su pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a TK, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. B. M. je lišen slobode i on će, uz izvještaj, biti predat Tužilaštvu TK na daljnje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

- Također, istog dana na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla, izvršen je pretres stana u Tuzli koji koristi S. B. (27) te su otkrivene materije koje asociraju na drogu i to, osam PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije, četiri PVC pakovanja sa tragovima bijele materije, jedan "džoint", dva PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije, digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku - saopćeno je iz MUP-a TK.

Pretres su obavili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva TK.

- Nakon kompletiranja predmeta, protiv S. B. će Tužilaštvu TK biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga - navode iz MUP-a TK.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh