open-navfaktor-logo
search
Indonezija
Pronađena 104 tijela stradalih nakon pada aviona
Prema saopćenju Nacionalne agencije za traganje i spašavanje, 27 tijela otkriveno je u petak u blizini lokacije na kojoj je pao avion i vodama Tanjung Pakis
04.11.2018. u 12:44
get url
text

ndonezijska agencija za spašavanje pronašla je 104 tijela tokom potrage za stradalim nakon pada aviona kompanije Lion Air JT-610, saopćeno je u subotu. 

Prema saopćenju Nacionalne agencije za traganje i spašavanje, 27 tijela otkriveno je u petak u blizini lokacije na kojoj je pao avion i vodama Tanjung Pakis. 

Avion Lion Aira na letu JT-610 koji je letio na relaciji Jakarta - Pangkal Pinang pao je u more u blizini otoka Java u ponedjeljak. Smatra se da je u nesreći stradalo svih 188 osoba koje su se nalazile u avionu. 

-Timovi za spašavanje i potragu pronašli su gume aviona, dijelove trupa, motora i druge dijelove aviona - izjavio je zamjenik šefa operacija Agencije za potragu i spašavanje general-major Nugroho Budi Wiryanto na konferenciji za novinare u Jakarti.

Rekao je kako će Agencija razmotriti sve okolnosti prije nego što bude donesena odluka o tome da li će nastaviti akciju potrage. 

Lion Air je jedna od najvećih indonezijskih aviokompanija, koja obavlja letove na brojne domaće i međunarodne destinacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.