open-navfaktor-logo
search
Premijerka će biti Brnabić
Promjene: Vučić objavio imena ministara, ali i onih koji neće više biti u Vladi Srbije
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju, nakon sjednice vrha SNS-a, kako će Vladu Srbije činiti 55 posto žena s kvote SNS-a te da u njoj neće biti - Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović...
23.10.2022. u 12:43
get url
text

Kako javlja portal Nova.rs, a prenosi Fena, Vučić se obratio okupljenima u MTS dvorani te prije nego što su otkrivena imena novih ministara, rekao kako vlada ponovo neće imati pun mandat.

- U ovim uvjetima smo se trudili da napravimo vladu koja će prezimiti ovu zimu i možda slijedeću, i to je to. I onda će doći do temeljnijih promjena, od čela vlade pa nadalje - kazao je srbijanski predsjednik.   

U skladu s tim, dodao je, pred Srbijom su veliki izazovi.

- Izazov broj jedan je Kosovo (…) Cijela Vlada mora imati jedinstven stav o tome. Pitanje broj dva bit će pritisci po pitanju vanjske politike, nitko ne želi da razumije našu poziciju - naveo je srbijanski predsjednik.

Ocijenio je kako Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović neće biti u Vladi Srbije.

- Svi ti ljudi, koji neće biti sada u vladi, od Jadranke Joksimović do mnogih drugih, nastavit će da rade za našu stranku - dodao je.

Vučić je priopćio kako će premijerka biti Ana Brnabić, zamjenik i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Miloš Vučević, potpredsjednik Vlade i ministar financija Siniša Mali…

- Predsjednica Vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti zamjenik predsjednika i ministar vanjskih poslova, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane biće Miloš Vučević. Potpredsjednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali. Ministar unutrašnje i vanjske trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negre, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvjete Branko Ružić, ministar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić - rekao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.